Det blev Spenatsoppa till lunch. Den blev kanongod. Till soppan hade vi ugnspannkaka från igår. Fräs scharlottenlök, vitlök och potatisbitar. Häll på vitt vin och köttbuljongtärningar+vatten och kelda, s&p. Koka tills potatisen är mjuk, ha i bladspenat koka upp och mixa soppan.
Jag gjorde lite smakportioner till Lillebror. Kyckling. Koka potatis, morot, rödlök, vitlök och peppar, lägg i kycklingbitar och koka ca 15 minuter, eller tills kycklingen är helt klar. Mixa allt med lite kokspad och olivolja. Frys i iskuber/burkar.
Vi andra åt också kyckling. Kycklingwok med ris, kom på nu i skrivande stund att vi skulle haft äggnudlar till. Asch då! Jaja de finns ju kvar. Ha i olja och rödcurry i wokpannan, hetta upp och woka kycklingbitar och sedan grönsaker, häll på cocosmjölk, s&p.
Nu äter jag Polly. För er som vill ha godistips kan jag bara säga att Polly Rocks- citron och salt lakrits är en hit!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar