torsdag 22 december 2011

Torsdag 22 December

Full rulle. Min man har gått på lov, så vi var hemma och julstökade båda två. Först storhandla sedan storstäda! Så gjorde vi lite julmat och lite barnmat.
Gravlaxsås: 3 msk senap, 1 tsk dijon, 2 msk rödvinsvinäger, 2 msk socker, s&p blanda och droppa i 1,5 dl olja sakta, vispa hela tiden. Ha sist i dill.

Citron- ingefärssill: Häll av den inlagdasillen, som gjordes i tisdags. Ta bort löken och helst även kryddpepparkornen. Använd hälften till citronsillen och hälften till senapssillen, se nedan. Gör en sås på gräddfil, purjolök, citronzest, citronsaft, riven ingefära och svartpeppar. Varva sill och sås i burk.

Senapssill: Hälften av inlägningssillen. Såsen: 1,5 msk senap, 1,5 msk dijon, 1 msk socker, 1 msk rödvinsvinäger, s&p. Blanda. Droppa sakta i 1 dl olja, vispa hela tiden, ha sist i 1 dl dill. Varva sås och sill i burk.
Barnmaten: Koka kycklingfiléer med rotselleri och purjolök. Koka ca 15 minuter, kolla så kycklingen är helt färdig. Mixa och blanda med smör och kokspad.

1 kommentar: