lördag 24 december 2011

Lördag 24 December Julafton

Förberedelserna för kvällen fortsatte imorse. Jag hackade ner äpplen i Rödbetssalladen och gjorde en Waldorfsallad: riven rotselleri, rivet äpple, hackade valnötter, majonäs, salt, peppar, citronsaft och gräddfil.
Vi gjorde stuvningen till svampomeletten. Fräs kantareller knaprigt pudra med mjöl, häll på grädde, lite vin och grönsaksbuljongtärning, s&p. Omeletten gjorde vi klar på kvällen: 5 ägg och 3 dl mjölk, s&p. När den är klar lägg på stuvningen.
Till lunch åt vi Risgrynsgröt Wörtbröd och Skinka. Koka riset 15 minuter i vatten och sedan 40 minuter i mjölk.
Till KalleAnka drack vi Kaffe och åt Mandelmussla. Hacka  kiwi och madarin. lägg i mandelmusslan, toppa med vispad grädde.
Framåt kvällen åt vi all julmat. 3 sorters sill, gravad lax, hovmästarsås, rökt lax, cognacsmedvurst, rökt renstek, janssons frestelse, ägghalva med räkor, svampomelette, paté, prinskorv, köttbullar, skinka, senap, ostar, bröd, waldorfsallad och rödbetssallad. Det var mycket gott och jag blev mycket mätt. Men det hindrar mig inte från att nu äta (lite) julgodis.

God Jul.

1 kommentar:

  1. Vilket härligt julbord, inte undra på att ni blir mätta.
    Vi åt julbord på Bofinksvägen GOTT!, trevlig kväll med tomtebesök och många paket.
    Ses snart KW

    SvaraRadera