Det blev en tidig, tidig morgon. Faktiskt så tidig att jag var tvungen att sova en timme på förmiddagen för att orka med. Halv 4 är för tidigt. Sedan gjorde jag smakportioner i form av Broccolimos. Koka broccoli i vatten och mixa, spä med olivolja och kokvatten. Lägg i iskuber, frys. Ta ur när de är frusna och lägg i plastpåsar i frysen.
Lillebror åt mycket till lunch. Två kuber broccolimos och en kub potatis/morotsmos. Så nu ikväll skrek han och hade ont i magen stackarn. Annars är han en fantastisk, lugn och behaglig bebis.
Under dagen så passade jag även på att göra pajen klar, eftersom den är lättare att skära i när den har svalnat.
Jag ställde fram pajdegen så den inte var helt kylskåpskall. Den är lättare att trycka ut i formen när den är lite varmare, dock inte för varm. I pajen la jag hackad rökt skinka, hackad purjolök, tomatskivor, svartpeppar, riven ost och äggstanning; 3 ägg, 2 dl mjölk, salt och vitpeppar. Sedan gick den ca 40 minuter i ugnen på 200 grader. Till detta åt vi sallad och Rhode Islanddressing: majonäs, gräddfil, chilisås, tabasco, salt och peppar. Vispa - rör ej om du vill ha en klumpfri dressing.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar