Mamma for hem efter förmiddagskaffet. Lillbror har powernapát sig igenom dagen i vanlig ordning. Jag har knåpat lite på en matsedel till nästa vecka, tror att den är klar så här:
Lördag: Fläskpannkaka med Lingon Kväll: Ungsrostade rotfrukter med Halloumi
Söndag: Rödbetssoppa m vitt bröd, ostar Kväll: Tandorikyckling med Myntasås
Måndag: Asiatisk Lax med Ris
Tisdag: Ärtsoppa
Onsdag: Falukorv med äpplefyllning Mos
Torsdag: PastaRisoni m Pesto, Solisar, Oliver och Fetaost
Fredag: Panerad spättafilé Potatis och Remoladsås.
Kvällens Middag blev Blodpudding med Lingon och Vitkålssallad och Juice.
Skiva blodpuddingen, lägg på bakplåtspapper kör på 200 grader i ca 10 minuter. Strimla vitkål. Vi använde hushållsmaskinen och en av de få plattor vi hade kvar som var hela är nu också skev. Den orkar inte ens riva lite vitkål. Blanda vitkålen med vinegrett: olja, vitvinsvinäger, salladskrydda, salt och peppar.
Så till gårdagens kommentar, som alltid är lika kul att få.
Ja jag är öschötte! Förslag på sås till stekt fisk:
Remoladsås: Mixa picklas med majonäs, bland med creme fraiche, (curry), salt och peppar.
Kall fisksås: Creme fraiche (majonäs), limesaft, dill, salt, peppar, gräslök. Denna är god med rom i också, men kanske inte till stekt fisk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar