Mormor och jag for iväg till Liljeholmen på förmiddagen och uträttade lite ärenden. Vi tog en förmiddagslatte i Liljeholmens nya galleria. Mmmm.
Sedan köpte vi årets Blossa Glögg. Ett måste varje år. Detta år är smaken Arabica. Spännande med kaffesmak. Jag ska berätta vad jag tyckte om den när jag smakat.
Till lunch åt vi en favorit i repris. Det blev Sushi, California Roll idag igen. Till middag gjorde jag Laxpudding med Skirat smör och Ärtor
När jag var och handlade i lördags frågade jag i fiskdelikatessen om de hade laxspill. Eftersom laxen bara ska vara till en pudding tyckte jag det var onödigt att köpa fina skivor. De hade de inte, men han i disken trodde att jag vill HA, eller FÅ detta spill, vilket inte alls var min tanke. Riktigt så snål är jag inte!!
Jag köpte i alla fall några skivor rökt lax plus att jag hade en färsk laxbit i frysen, all denna lax varvade jag med tunt skivad potatis, salt och peppar, gul lök och purjolök. Sedan hällde jag på äggstanning 5 ägg + 3 dl mjölk, s&p, blandat med dill. Klicka ut smör över puddingen. 200 grader 30 minuter, 225 grader i 15 minuter.
Hej!
SvaraRaderaJag läser din blogg och får goda tips, tack. På vårt ICA har de nästan alltid laxgrytbitar som kostar mindre än filé i bit. Jag köper alltid dem till soppa/gryta. Varför köpa dyr hel när jag ändå ska skära den i bitar?
Har du något bra tips på kall sås till stekt fisk? Tänkte på lingonen, är du östgöte? Det är jag.
Ha det bra, Maria