Till lunch gjorde jag Spenatsoppa med Ägg Rostat Bröd och Ost
Fräs hackad gul lök och potatisar i bitar, pressa i vitlök. Dutta i lite vitt vin, köttbuljongtärningar, vatten och grädde. Koka potatisen mjuk. Krydda med salt, peppar, muskot. Ha sist i bladspenat, färsk. Mixa. Servera med hackat ägg i. Rostat bröd med Blå Castello.En tanke: Spenatsoppa serveras ju ofta med en ägghalva. Jag har hackat ägg, vänd och vänd igen ägget i äggdelaren. Lättare att äta. Potatis hade jag i för att slippa reda soppan.
Det var en strålande fin höstdag idag, så efter maten tog vi en promenade till Globen. En promenad på 35 minuter, vanligtvis. Lillebror är som sin storebror och gillar inte att ligga i sin vagn allt för långa stunder. Så vi stannade ganska många gånger och det slutade som så många gånger förr med att vi bar honom(som vi även gjorde med hans bror) i babysele. Men vi fick köpt det vi skulle ha, en vinteroverall till Lilleman på KAX kappahl. Kaxsortimentet är en favorit pga alla färger och helt utan spiderman och tuffa gubbar.
Till middag gjorde vi Stuvade morötter och Stekt Fläsk (vi struntade i potatisen)
Koka morötterna i lite vatten, tillsätt en smörklick och salt. Koka mjuka. Tillsätt redningen: mjöl och smör samma mängd av båda utblandat. Vispa, koka. Ha i lite grädde, salt, peppar och persilja. Kör fläsket i ugnen på 200 grader till valfri knaprighet. Observera att det står en NY smak Ramlösa på bordet. Ananas. Me like. Den köpte min man till mig i affären idag, det tycker jag är kärlek.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar