tisdag 9 augusti 2011

Tisdag 9 Augusti

Då var det dags för Blodpudding igen efter ett lååångt uppehåll. Skär i skivor lägg på plåt och kör i ugnen på 200 grader ca 15 minuter. Servera med Juice, Lingonsylt och Vitkålssallad: strimla vitkål, blanda med vinegretten: solrosolja, vitvinsvinäger, salladskrydda, salt och peppar.
På eftermiddagen gjorde vi Trolldeg, för regniga dagar. 2 dl vatten, 1,5 dl salt och 4 dl vetemjöl, knåda ihop och låt vila i kylen.
Dagens middag blev Chicken Nuggets, Ris, Currysås och Ärtor.

Nuggetsen köpte vi färdiga, bara att köra i ugnen. Koka ris och ärtor. Gör currysås: smält smör och pudra i vetemjöl, curry och chili, vispa. Häll i vatten och grönsaksbuljongtärning, fortsätt vispa och låt koka. Har aldrig köpt dessa nuggets förut, det kändes inte knapriga utan mer mjuka och svampiga.

3 kommentarer:

  1. Jag skulle faktiskt hellre äta trolldeg än blodpudding. Men din är säkert god :)

    SvaraRadera
  2. Trolldeg, vad roligt!! hoppas lilleman tycker detsamma =)

    SvaraRadera
  3. Jo MIN blodpudding är något alldeles extra :) Lilleman gillar trolldeg, han brukar vara törstig när han lekt med det..

    SvaraRadera