Då var det dags för Blodpudding igen efter ett lååångt uppehåll. Skär i skivor lägg på plåt och kör i ugnen på 200 grader ca 15 minuter. Servera med Juice, Lingonsylt och Vitkålssallad: strimla vitkål, blanda med vinegretten: solrosolja, vitvinsvinäger, salladskrydda, salt och peppar.
På eftermiddagen gjorde vi Trolldeg, för regniga dagar. 2 dl vatten, 1,5 dl salt och 4 dl vetemjöl, knåda ihop och låt vila i kylen.
Dagens middag blev Chicken Nuggets, Ris, Currysås och Ärtor.
Nuggetsen köpte vi färdiga, bara att köra i ugnen. Koka ris och ärtor. Gör currysås: smält smör och pudra i vetemjöl, curry och chili, vispa. Häll i vatten och grönsaksbuljongtärning, fortsätt vispa och låt koka. Har aldrig köpt dessa nuggets förut, det kändes inte knapriga utan mer mjuka och svampiga.
Jag skulle faktiskt hellre äta trolldeg än blodpudding. Men din är säkert god :)
SvaraRaderaTrolldeg, vad roligt!! hoppas lilleman tycker detsamma =)
SvaraRaderaJo MIN blodpudding är något alldeles extra :) Lilleman gillar trolldeg, han brukar vara törstig när han lekt med det..
SvaraRadera