Idag har vi ätit hos mormor. Vi fick Jägarpaj till Lunch
Degen: 3 dl vetemjöl, 125 g smör, 1/2 tsk salt, 1/2 dl vatten. Låt vila i kylen en tid och tryck sedan ut i form, förgrädda 10 minuter på 200 grader. Fyllning: 300 g grovmalen älgfärs, 1 gul lök, 3 dl förväld svamp(kantareller i detta fall), 1 tsk salt. Fräs. Tillsätt, 1 vitlök, cayennepeppar, 1/2 dl chilisås, 2 dl vatten, 2 msk kinesisk soya. Äggstanning: 2 ägg, 2 dl mjölk. 30 minuter 200 grader. Servera grönsaker till.
Till eftermiddagen blev det daimgalss i vanlig ordning. Recept finns i påskbloggen.
Till middag bjöds det på Lax och Potatis med Portersås och vaxbönor.
Laxfiléer: salta och peppar kör i ugen på 200 grader ca 15 ninuter. Koka potatis och vaxbönor. Såsen, den är fantastiskt god: grönsaksbuljongtärning och 1 dl portervin, koka ihop. Tillsätt 2 dl creme fraiche och finhackad dill, salta och peppra.
I går åt vi bacon o melonsallad och det var riktigt gott, M stod för en del i matlagningen. Eftersom hon sprungit i 1 tim och 45 min så behövde hon toppa salladen med pasta och det var gott att blanda i.
SvaraRaderaJa, det kanske inte är mat för en långdistansare.
SvaraRadera