lördag 28 maj 2011

Lördag 28 Maj

Efter en lugn morgon och lång frukost åkte vi till Bea och veckohandlade. Så nu är det fullt i kylen igen. Jag känner att vi har okey storlek på kylen skulle jag få välja kunde den vara liiite större. Värre är det med frysen, som ständigt är proppis.
Till lunch blev det Pastarester. Gorgonzolan och Spenatlasagnen från tidigare i veckan. Sen gjorde jag en portion med Cannelloni eftersom vi hade lasagneplattor kvar. Mosa fetaost i turkiskyoghurt, lägg det i lasagneplattorna, rulla ihop, häll över tomatsås(från igår) och riv över ost. Kör i ugn 200 grader 20 minuter.
Efter lunchen åt vi dessert. Vi hade vispgrädde kvar sedan förra helgen, så vi gjorde några Vaniljpannacotta. Även det enklaste av alla recept, som Pannacotta går att förenkla, trot eller ej. Förr när jag skulle gör Pannacotta saknade jag alltid gelatin och framförallt vaniljstång, som dessutom är ganska dyrt. Så fick jag ett tips om att man kan ha gelesocker i stället och vanligt vaniljsocker, tror tom receptet står på gelesockerpaket. Nu har man allt hemma om man råkar få grädde över. Idag åt vi med ananas till.
På eftermiddagen var vi i Globenshopping och shoppade en doppresent till nästa helg. Bäbiskläder och annat vi behövde. Så ringde vi till Farmor för att gratulera på födelsedagen, hon jobbade dock och missade vår skönsång. Lilleman sjöng för farfar istället.

På kvällen lagade vi mat igen, denna gång Hamburgare med Bröd och tillbehör. Brödet köper vi. Hamburgare; stek nötfärs som formats så platta som möjligt, de drar ändå ihop sig till små pannbiffar, salta och peppar. Skär några skivor seranoskinka i småbitar kör i ugnen på 200 grader ca 10 minuter, så de blir knapriga. Ha de på hamburgaren tillsammans med riven parmesanost, saltgurka, rödlök, isbergssallad, tomat och dressing: majonäs, gräddfil, vitlök, paprikapulver, s&p.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar