tisdag 26 april 2011

Tisdag 26 April

Eftersom vi gjorde Jambalya till ett helt regemente igår, så åt vi det idag också, alltså ingen ny maträtt idag.

Jag har en hel skål med godis hemma. Här i ligger det bara favoritgodis. Ett helt kilo faktiskt.

Eftersom jag jobbar med livsmedel och då bland annat godis, så får jag ofta frågan om jag inte äter nåt godis själv om dagarna. Så även idag. Det händer men väldigt sällan. Har funderat på varför. Mynthantering/bakterier kan vara en orsak. Kanske också för att jag själv tycker det ser ganska otrevligt ut när en försäljare står och mumsar i sig. Eller så blir man less på det man jobbar med. Jag tycker inte om att smaka mat jag gör förens den är klar, inte heller tycker jag om att provsmaka när jag bakar. Jäsdegar är väl ändå det äckligaste som finns?

Men de som jobbat med mig genom åren vet att det åkt ner många semlor och många praliner under arbetspassen. Skillnaden då är att man hållt sig bakom kulisserna, jag tror det beror på det. Eller också är en semla bara sååå oemotståndlig.

Duktig, om det är synonymt med att inte äta godsaker stämmer alltså inte in på mig. Intressant i detta är alla ursäkter man får höra om varför man äter godis. Ni kan inte ana HUR många ursäkter det finns till att man MÅSTE ha godiset just då.

Ät sunt, rör dig och unna dig det du tycker är gott. Så tycker jag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar