Sista påskdagen och sista dagen innan vardagen sätter igång igen. Bara 8 veckor kvar att jobba innan föräldraledighet och sommarlov. Bara 10 veckor kvar till förlossning.Vi åkte och handlade på förmiddagen för att fylla upp kylen inför kommande arbetsvecka.
Till lunchen värmde vi på Pytt i Panna ala Felix till det Rödbetor och Stekt Ägg. Det är sista gången på länge det blir pytt. Maken vill aldrig äta det och jag har en påse i frysen som reserv bara för att, fast jag egentligen inte tycker det är någon höjdare. Jag stekte tre äggvitor och en gula, som jag sedan delade på oss tre. Av gulorna gjorde jag Aioli, till kvällens middag.
Aioli: 3 äggulor, en vitlöksklyfta, 2 tsk dijonsenap, 1 tsk senap, 1 msk vitvinsvinäger. Lite olja från marinaden av inlagd vitlök, ca 2,5 dl solrosolja. Vispa ihop allt utom oljan, som du sakta vispar ner lite i taget. Vispa tjock.
Till middag blev det Jambalya, det är första gången vi gör det. Så här gjorde vi. Koka ris ca 15 minuter, tillsätt mer vatten och grönsaksbuljong, ha kvar på värme och småputtra. Tillsätt fräst gul lök, fräst paprika, stekt kyckling, stekt kassler, cayennepeppar, salt och paprikapulver. Häll sist i räkor. Servera med Ailoi.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar