Eftersom jag hade vägarna förbi Söder i dag passade jag på att äta årets sista semla. Det har inte blivit så många i år, men nu tyckte jag det vara dags att frossa en sista gång denna säsong. Självklart blev det en Semla från Gunnarsons Specialkonditori. http://www.gunnarsons.se/
När jag kom hem efter en hel förmiddags shopping hade min man gjort pannkakor, så snygga Pannkakor har jag aldrig lyckats med. Hallonsylt till det. 4 ägg, 2,5 dl vetemjöl, 6 dl mjölk, smält smör, salt.
På kvällen gjorde vi Pastagratäng med Kassler. Blanda bladspenat, kassler stekta i tärningar, kokt broccoli och pasta i en ugnsfast form. Häll över såsen gjord på mjölk, redd med mjöl, salt, peppar, paprikapulver och riven ost. Avsluta med ett lager ost. Gratinera i ugenen på 225 grader i ca 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar