Påsklov och sol. Maken kom hem efter en helg på västkusten med vandring och kompishäng. Ett avbrott i vardagen jag verkligen unnar honom. Det är för de stunderna man orkar gå upp tidigt och laga mat och passa och ge av sig själv till någon annan alla andra dagar under året. Det är ju med glädje att höra att man under en vandring kan få till så mycket gott käk på öppen eld. Inkokt lax och vinkokta grönsaker och jag hörde chokladgifflar nämnas. Helgen hade avslutats på en Sushirestaurang i Göteborg, där grabbsen fick äta hur mycket det vill...och de gjorde dom också. Efterlyser ett sånt ställe i Stockholm. http://www.haikusushi.se/
Här hemma i förorten lagade vi lunch som vanligt. Kokt Potatis, Lax och Räk-och Kesoröra. Laxen körde jag i 200 grader ca 15 minuter. Kryddad med salt, peppar och citronpeppar. Räk- och Kesoröra blev kvar från igår, hade annars tänkt ha kall lime- och ingefärssås till, men detta blev nästan godare. Till det sallad och avokado.
Sol och värme, lite glass på eftermiddagen när vi servade bilen. Kassörska på macken hade sålt väldigt mycket glass idag och det förstår jag. Man har längtat efter sol och värme och allt som hör det till sååå länge nu.
Till middag blev det Stuvade Makaroner och Köttbullar. Stuvning: smör, 2 msk vetemjöl, 4 dl mjölk, koka 5 minuter salta och peppara. Häll i kokta makaroner. Öppna en påse färdiga mamma scan, stek på plattan :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar