Skogspromenad och tipspromenad i Duvhult med avslutande fika i solen. Sedan åt vi lunch hos mamma innan det vara dags att åka hem. Det blev Laxfilé i Portvinssås och till efterrätt Daimglass. Daimglassen gör min mamma jämt, åker man till henne och hälsar på kan man räkna med Daimglass. Tur att den är god.
Krydda laxfilén med salt och peppar kör i ugnen ca 10 minuter på 200 grader. Gör såsen: 1 dl portvin + en grönsaksbuljongtärning, koka ihop till 0,5 dl häll då i 2 dl creme fraiche och 1 dl dill, koka ihop. Här med Ris, Ärtor och Tomater.
Daimglassen: vispa 3 äggulor, 0,75 dl socker, 1 tsk vaniljsocker i en bunke. Vispa 3 dl vispgrädde i en annan bunke. Krossa en kyskåpskall dubbeldaim. Blanda ihop allt och frys i minst 6 timmar, ta fram i god tid innan servering. Lägg på valfri frukt, eller inget alls. Här med vindruvor.
Tack mamma för en skön Påsk med bra aktiviteter och hotellservice, men också för god mat och nya bloggbilder.
Väl hemma igen ekade kylskåpet tomt, men inte frysen, så vi skrapade ihop det vi hade och lagade Kassler med Dijonsås och Potatismos. Såsen: Koka ihop creme fraiche, grönsaksbuljongträning, soya, vitlök och dijon. Häll över kasslerstrimlor och riv över ost. Kör i ugnen på 225 grader tills den fått fin färg. Här med rivna morötter och broccoli.
Sedan har vi planerat för att handla i morgon, meny och inköpslista. En kort vecka fram till lördag, men mat måste man ju ha varje dag.
Tack för dina ord :)
SvaraRaderaJag gjorde den där glassen, verkligen god!
SvaraRaderaMin fråga är om du använde en bunke eller skål :)
SvaraRadera