Idag var frysen avfrostad och maten serverad när jag kom hem trött på fredagskvällen efter en veckas jobb. Det är lyx. Wokade grönsaker med äggnudlar, kyckling, cashewnötter och ostronsås. Kyckling och grönsaker hade wokats i lite röd curry och smaksatts med ostronsås, soya och vitlök. Detta blandades med kokta nudlar, nötter och sesamfrön.
I morgon far vi iväg och handlar igen, nästa vecka är jag ledig en del för att det är sportlov, även det en lyx faktiskt. Få förunnat att ha närmare 14 veckor ledigt per år. Det innebär i alla fall att jag behöver göra mer mat och planera för två rätter per dag precis som på helgen, istället för en rätt. Fördelen är att jag inte är så skraj för rester utan kan äta en rätt dagen därpå till lunch. Att slänga mat är nog det värsta jag vet. Nästa veckas meny ser ut som följer....
Lördag lunch: Rester
Lördag middag: Biffstroganoff
Söndag lunch: Rester
Söndag middag: Lasagne
Måndag lunch: Jobb
Måndag middag: Bertils söndags torsk
Tisdag lunch: Rester/pytt/omelett
Tisdag middag: Fläskkött med klyftpotatis och ädelostsås
Onsdag lunch: Ikea
Onsdag middag: Spagetti med köttfärssås
Torsdag lunch: Rester/omelett/pytt
Torsdag middag: Falukorv stekt potatis och ägg
Fredag lunch: Rester/pytt/omelette
Fredag middag: Bakad potatis med fetaostsås och sallad
Så får vi se hur väl den stämmer. Jag brukar flytta om och justera dagar, beroende på vad man gör på dagen, hur lång tid rätten tar och vad man får över. Jag ser dock till att allt finns hemma till dessa rätter och flyttar rätten vidare till veckan därpå om den inte skulle göras.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar