Idag tackar vi Knorr för maten. Under många, många år har jag gjort denna lasagne. Den har varit en trogen vän genom åren. Genom att köpa färdiga plattor och en kryddmix så slipper jag göra både en köttfärsås och bechamel. Det ger mycket mat och genom att piffa till den lite blir den riktigt god. 400g köttfärs ska blandas med 6 dl vatten och 3 dl mjölk och kryddpåsen. Jag tar istället 6 dl mjölk och 3 dl vatten och har i både vitlök och sambal olek, sen varvar jag plattorna och toppar med riven ost. Till detta har jag ärtor. Idag även creme fraiche och ketchup. Den är klar på mindre än en timme från det man börjar.
Hade jag haft någon avokado kvar, så hade jag ätit den till.
Jag har börjat planera en söndagsfika. Vi får gäster som aldrig varit här förut och det passar sig nog inte med ett Ballerina paket. Dessutom fyller maken år, så det lutar åt att det blir Citonmarängpaj enl önskemål.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar