Under dagen fixade vi för morgondagens fika. Maken gjorde sockerkaka. Den brukar bli grymt saftig. Den innehåller 250 g smör, 4 dl socker, 1 msk vaniljsocker, 4 ägg, 5 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver och 1 dl vatten. Gräddas i 55 min på 175 grader.
Jag började med citronmarängpajen. Jag gräddade botten i en pajform: 3dl mjöl, 2 msk vatten, 125 gr smör. 225 grader i 15 minuter längst ner i ugnen. Sen gjorde jag smeten: 4 dl vatten, 2 dl socker, 1 1/4 dl maizena, citronsaft fr 2 citroner. Koka upp rör ordentligt. Häll i 4 äggulor och koka upp, ta bort genast och rör om, ha sist i zest fr 2 citroner och 1 msk smör. Botten och smeten får svalna och i morgon gör jag resten.
Till middag blev det risotto och kycklingfile med ruccola och tomat.
Scharlottenlök och avorioris fräses i smör. Häll i matlagningsvin, hönsbuljongtärningar och vatten. Koka i 20 minuter. Salta, peppra och ha i parmesanost. Kycklingfilen kryddar jag och kör sedan ca 20 minuter i ugnen på 200 grader.
Heter det inte deg?
SvaraRaderaNäe
SvaraRaderaSå här såg en bridgemiddagsmeny ut på Långåker i går.
SvaraRaderaFörrätt: hummersoppa (burk)toppad med räkor dill och krutonger och till den serverades ett glas sherry
Huvudrätt: caeur de filet provencale med grönsallad och rött vin
Efterrätt: Vaniljpannacotta ( äkta vaniljstång så det blev prickigt) med hallonsås o kaffe Mums fillibabba !
Det lät väldigt gott. Jag älskar hummersoppa. Nu har ni ökat på förväntningarna till nästa Långåker resa...
SvaraRadera