Då har jag precis fått två barn i säng. Det är en pers varje gång, men när jag tänker tillbaka på hur det var för några månader sedan är kvällens läggning ingenting. Lilleman trotsar, om det går. Han ska bada, nej inte bada. Äta, nej inte äta. Borsta tänderna, nej inte borsta tänderna. Tålamod. Tålamod.
Min man är ute och äter och spela bowling med jobbet och vad jag unnar honom det. Denna höst har varit tuff, tuff, tuff. Vi har inte gjort någonting, varken tillsammans eller var för sig. Bara vardagsrutiner och jobb. Så får det ju vara en tid såklart, men då är det extra kul när man kommer iväg på något.
Jag har skött markservicen i vanlig ordning och idag var jag först och köpte Katrinplommonpuré till Lillebror, gud vad han tyckte det var äckligt...men vem gör inte det.
Sedan har jag lagat smakportioner. Fisk, fisksås, ärtor, potatis och morot.
Fisken: koka potatis, purjolök, dill och citronsaft, när potatisen är mjuk lägg i torskbitar och koka med en stund. Mixa allt. Spara spadet. Sås: koka upp spadet, red med maizena, koka, peppar, ha i citronsaft. I morgon får Lillebror prova fisken.
Jag lagade fisk till Lilleman och mig också. Pepparrotsfisk med Potatismos
Lägg torsk i en ugnsform. Häll över såsen gjord på majonäs, creme fraiche, dill, pepparrot, s&p. Kör på 200 grader ca 20 minuter. Koka potatis, vispa sönder, ha i smör, mjölk, muskot, s&p. Servera morötter och ärtor till.
Vad du är duktig att göra smakportioner till A
SvaraRaderaVi får väl improvisera på Frösön
KW
Det är skittufft, men nån gång blir det bättre!
SvaraRadera