fredag 29 juli 2011

Fredag 29 Juli

Idag gjorde vi en rätt vi aldrig gjort förut till lunch och en som tar mer tid än vi har till middag. Båda rätterna var dock mycket goda. Lunch Kebab med Ris.
Köp färdigköpt fryst kebabkött och stek det fryst. Gör en vitlökssås till: creme fraiche, vitlök, salt och peppar. Servera med isbergssallad, gurka, tomat, röd lök och ris.

Eftersom min yngsta son hänger på bröstet hela dagarna blir det inte mycket gjort. Storebror får hänga med pappa och jag har förvandlats till mjölkmaskin/napp. Jag tog efter en hel förmiddags ammande Lillebror i babyselen och hämtade övriga familjemedlemmar i sandlådan och så gick vi och köpte glass.

Till middag gjorde jag Spenat- och champinjonlasagne med tomatsås.

Fräs champinjoner, vitlök och lök, salta och peppra. Gör en bechamelsås: smält smör, pudra i vetemjöl, vispa och spä med mjölk, krydda med vitlök, salt och peppar, koka 5 minuter. Varva champinjonfräs, färska lasagneplattor, färsk spenat och bechamelsås, avsluta med riven ost. Kör på 200 grader i ca 20 minuter. Servera med tomatsås: fräs scharlottenlök och vitlök i olivolja, häll på lite vin och krossade tomater, salta, peppra, och hacka ner basilika i. Koka ihop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar