Dagen började med att storhandla. Himlen hade öppnat sig idag och regnet öste ner. Mormor kom lagom till lunch, då vi gjorde Halloumisallad med Vitlöksdressing.
Isberg, bladspenat, rödlök, paprika, gurka, majs och tomat. Stek halloumi i olivolja, salta och peppra. Mormor hade även med sig vit saltgurka från Norrköping, något jag längtar efter ofta. Det hade vi också till. Dressingen: majonäs, gräddfil, vitlök, saltgurksspad, salt och peppar.
Med sig från Norrköping hade mormor även Jordgubbar, så det åt vi till eftermiddagskaffet tillsammans med grädde och socker.
http://www.brinksgurka.se/VisaHistoria.php
Till middag åt vi Fläskytterfilé med Klyftpotatis och Bea.
Jag har köpt bakpotatis för att ha till rätter som denna och till potatismos, gratäng odyl. Fungerar bättre än färskpotatis. Klyfta potatisen och lägg i ugnen med salt, peppar och paprikapulver. 200 grader ca 30 minuter. Fläsket skar vi och stekte i panna. Bea´n var färdigköpt, så hade vi kokt broccoli och körsbärstomater till, även de från Norrköping.
Mysigt när mormor kommer med vit gurka till
SvaraRaderaLilleman han gillar oxå det eller hur !
KW