Idag känner jag mig trött men mindre mör, det är bra det. Imorgon kör jag på som vanligt så får vi se hur det går. Har mina tankar om att gå ner på halvtid fram till sommaren, men vi får se hur det känns i morgon.
Till lunch idag gjorde jag Potatissallad med Chorizo och Ärtor/Majs/Paprikablandning. Potatissalladen: Koka potatis, svalna och dela. Ha i skuren purjolök, hackad bladspenat, salt, peppar, kapris, majonäs och gräddfil. Majonäsen: äggula, vitvinsvinäger, senap, salt, peppar, limesaft och vispa i olja sakta tills det blir tjockt.
På eftermiddagen kom min mamma och vi skulle fira morsdag en vecka för tidigt, med tårta tänkte jag. Så blev det dock inte, jag hade inte riktigt nåt flyt med bakningen idag. Schawarzwaldtårtan blev i alla fall bakelser. Vispa 4 äggvitor och 2,5 dl florsocker hårt, ha sedan i 2,5 dl finhackade hasselnötter. Här gick allt galet, jag vispade i nötterna för snabbt och allt släppte och blev löst, jag gräddade det ändå i 175 grader 15 minuter, men det blev bara mjukt. Då stansade jag ut bottnarna och la i formar, där i la jag smält mörk choklad och vispad grädde. När jag skulle spritsa grädden uppepå bakelsen så sprack spritsen, så jag fick klicka ut grädden. Jag dekorerade med smält stelnad choklad och kakao.
Till kvällsmat gjorde jag en favorit i repris. Falafel med Pitabröd, Sallad och Vitlökssås. Sallad: paprika, isberg, spenat, gurka, tomat, champinjon, rödlök. Falafel: lägg kikärtor i blöt och koka, mixa, blanda med: koriander, chili, vitlök, spiskummin, olivolja, maizena, ägg. Rulla till bollar och rulla i ströbröd, stek i olivolja. Vitlökssåsen: se majonäs från lunchen, gräddfil, salt, peppar och vitlök.
Vilka fina bakverk!! Hoppas att du känner dig piggare nästa vecka, om inte så hoppas jag att du går ner i tid. Måste ta hand om dig!! KRAM
SvaraRaderaFörstår att det är kämpigt för dig med stora magen och trötta ben men du kämpar verkligen på bra ! Snart kommer belöningen !
SvaraRaderaVi tänker på er, ha det så bra.
Karin och Jan
Tack snälla.
SvaraRadera