Nu är jag ganska mätt, inte nog med att jag har ätit middag. Jag har hunnit trycka i mig lite godis också. Kryptoniter, saltisar och brio. Jag håller på med nästa veckas matsedel och inköpslista. Nästa vecka behöver vi ju ordna en tårta eftersom Lilleman blir 2 år. Han har beställt en tårta med banan, vaniljsås och vindruvor. Och så får det bli. Det blir att baka en tårtbotten i helgen.
Till middag åt vi Lax med Klyftpotatis, Stekta Champinjoner och Spenat och en Kall Lime- och Ingefärsås. Maken tog ett glas rött. Själv drack jag vatten.
Klyfta potatis med skal och lägg på plåt i ugnen, med salt, peppar, paprikakrydda på. Lägg laxfiléerna på plåt, krydda med lime och ingefära s&p. 200 grader ca 20 minuter(laxen blev klar innan potatisen). Fräs hackade champinjoner och fräs med spenaten nån minut mot slutet s&p. Såsen: hacka några spenatblad, s&p, limesaft, ingefära, gräddfil.
Jag måste nämna att spenaten vi köper är en 200g påse med bladspenat, finns i grönsaksdisken. Den räcker hur länge som helst och är hur användbar som helst. Vi har den i sallad, som sallad, i soppor, i maträtter, varm som kall. Inte samma blask som man får om man köper fryst spenat. God och nyttig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar