tisdag 18 januari 2011

Tisdag 18 Januari

Förr när jag köpte fryst vitfisk, så köpte jag alltid ett 400g paket. Där var ju kvaliten lite sisodär. För inte har väl någon varit med om 2 fina fileer i ett sådant paket? Det har i alla fall inte jag. Jag ledsnade lite på det, speciellt när jag skulle panera fisken. Så hittade jag en 1 kg förpackning med styckfrysta fileer och jag kommer aldrig köpa något annat igen. De är perfekta, jämna och lätta att få isär om jag bara behöver några bitar.
Så till dagens middag, som faktiskt blev fisk. Fiskfile, potatismos, vitvinssås och ärtor. Fiskfileerna la jag i en form i ugnen i 150 grader. På hade jag salt och vitpeppar, vatten och matlagningsvin knappt bottenfullt. Det tog ca 15 minuter. Potatisen skalade och koktes, vispades med elvisp och kryddades med salt, vitpeppar och muskot. I med en regäl smörklick och mjölk, vispa fluffigt. Jag gjorde en bottenredning av såsen och hällde på fiskbuljong, matlagningsvin, fiskspad från ugnsformen och matlagningsgrädde. Kryddade med vitpeppar, salt, citron och dill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar