På eftermiddagen åt vi semla, årets andra. Det brukar bli några mellan jul och påsk. Det är helt enkelt fantastiskt med semlor, men den måste inhandlas på ett riktigt konditori och inte vara allt för kall när man äter den.
lördag 29 januari 2011
Lördag 29 Januari
Vi vaknade tidigt, tidigt idag. Vi och vi föresten Lilleman väckte oss, så det var bara att kliva upp. Vi hängde nästan på låset på BEA. Till lunch blev det blodpudding med vitkålssallad. Jag tycker det är enklast att göra den i ugnen. 200 grader ca 15 minuter.
På eftermiddagen åt vi semla, årets andra. Det brukar bli några mellan jul och påsk. Det är helt enkelt fantastiskt med semlor, men den måste inhandlas på ett riktigt konditori och inte vara allt för kall när man äter den.
Till middag gjorde jag Flygande Jakob med Ris och Ärtor. Det var länge sedan jag åt det, mycket gott. Till det hade jag kycklingfilé, bacon, champinjoner, banan, jordnötter, curry- och chilisås, riven ost. Tärna kycklingfilen och bryn i panna, lägg den i botten av en ugnsfast smörjd form. Stek bacon i ugnen 200 grader i ca 5 minuter inte allt för knapriga. Låt rinna av på hushållspapper och skär i bitar. Lägg bitarna över kycklingen. Fräs champinjoner och lägg även dem i formen. Jordnötterna mixade jag till mjöl, detta för att inte sätta någon i halsen på Lilleman. Strö över formen. Skär över en banan. Såsen: koka upp mjölk och creme fraiche och toppred med vetemjöl, smaksätt med chilisås, curry och vitlök, salt och peppar. Häll över formen och toppa med riven ost. Ställ in allt i ugnen i 225 grader ca 15 minuter. Tills den fått fin färg och kycklingen är klar.
På eftermiddagen åt vi semla, årets andra. Det brukar bli några mellan jul och påsk. Det är helt enkelt fantastiskt med semlor, men den måste inhandlas på ett riktigt konditori och inte vara allt för kall när man äter den.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Åt också Flygande jacob för någon vecka sedan, första gånngen i vuxen ålder tror jag......och det var mycket godare än vad jag minns att det var som barn. Ska helt klart äta det fler gånger =)/Maria
SvaraRaderaVart köpte du semlan? Jag har ätit tre stycken nu, men ingen är riktigt tiptop, för lite kardemumma i degen, för lite grädde. Jag letar efter den perfekta semlan. Jag har alltid hållit Gunnarsons semla högt i minnet, men förra årets semla från Gunnarsons (första därifrån sen jag slutade) var lite av en besvikelse. Jag kanske bara hade otur, ska prova i år igen.
SvaraRaderaGudrun
Semlan är köpt på Gateau i Enskede, den var mycket god. Bästa semlan är Gunnarssons lyxsemla.
SvaraRadera