fredag 28 januari 2011

Fredag 28 Januari

Äntligen fredag. Det ska bli skönt med ledig helg. Bara slappa och umgås med nära och kära. Det är ljust när jag kommer hem från jobbet nu, det känns verkligen skönt. Nu vill jag ha mer ljus och värme och det är påväg. Dagens middag blev Tandorikryddad kycklingfile med Cous Cous, Raita och Sockerärtor.

Lägg cous cous i en skål. Mät upp samma mängd vatten som deciliter cous cous, koka upp vattnet med buljongtärning. Häll över den kokande buljongen över cous cousen, lägg över en handduk och låt stå ett tag. Blanda tandorikrydda, salt, peppar och yoghurt, pensla över kycklingfilen. Kör ca 20 minuter i 200 grader i ugnen. Riv en gurka och salta lite, låt stå, häll av saften. Blanda den med yoghurt, honung och mynta, salt och peppar. Koka sockerärtor till.

Matsedeln till nästa vecka är klar. Frysen fylls upp som vanligt i morgon när vi åker till Bea och handlar. I veckan som kommer ska jag försöka mig på att göra Falafel. Spännande. Jag tänkte gömma dem i ett pitabröd med massor av sallad om de helt faller sönder. Som en gång när jag skulle göra fiskbullar. Jag hade följt ett recept till punkt och pricka(vill jag tro). Härlig kryddblandning, fiskfärs och allt. Sen skulle de kokas och efter det fanns inget kvar att fiska upp. Snopet. Men vi har rätt kul å det än i dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar