Min blogg. Min blogg har blivit ett sätt för kompisar och släkt att hålla sig uppdaterad på mitt liv. Samtidigt som jag hoppas att någon "där ute" kan ta den till sig och få nya idéer angående mat eller ett nytt tänk att hantera vardagsinköpen på, genom att visa att detta är ETT sätt som fungerar. Alla är olika, detta passar mig för jag gillar ordning och reda.
När jag igår fick en kommentar från en läsare som hade blivit glad över att hon hitta just min blogg kändes det fantastikt kul. Jag har funderat mycket på det idag. Hur kan jag göra för att andra ska tycka bloggen är ännu mera intressant. Jag kan ju inte mer än dela med mig av det liv jag lever angående mat/konsumtion, men jag kan tydligare dela med mig av recept och tankar inför valda produkter och planering.
http://mojansmatblogg.blogspot.com/2011/09/tisdag-13-september.html?showComment=1316018677379#c6936838186840754782
Här nedan har jag kopierat mitt första inlägg från Januari, om varför jag startade denna blogg.
Tanken är att jag varje dag ska fota och skriva om den mat jag och min familj äter. Receptet kommer finnas med. Ambitionen är även att ni ska få följa med i min veckoplanering. Jag anser att matsedelsplanering och storhandling är förutsättningen för att få vardagen att fungera på bästa sätt. Det kan bero på att ordning och reda, god ekonomi och bra mat är väldigt viktigt för mig, Nästan all mat lagar jag eller min man hemma. Långt ifrån all mat är bra mat, men jag försöker alltid ha grönsaker till och vi äter två lagade mål mat per dag på bestämda tider.
För många skulle detta vara urtråkigt. Men för mig skulle det värsta vara att varje kväll vid 16-tiden fråga "vad ska vi äta idag?" Magen knorrar och så hafsar man ihop något, efter att ha småätit massa skit under tiden.
Vad jag kan tycka är nackdelen är att man ibland kan känna sig sugen på en speciell rätt, så ligger det där tinade torskpaketet i kylen och stirrar på mig. Det är inte att känna efter så mycket, utan bara att göra. Jag kan också känna mig oerhört trött på mina egna rätter, så vill någon dela med sig av vardagsenkla recept, tar jag tacksamt emot dem.
Ovan ser vi kvällens middag. Spagetti med Ädelost- och Skinksås. Skär rökt skinka i bitar och lägg i stekpanna. Fräs. Häll över en Creme fraiche, lite grädde, smula över en blåmögelost och låt smälta i. Salta och peppra. Lägg i några frysta ärtor och låt koka med.
En tanke: Välj en blå mögelost med mycket smak, då går den att dela upp till flera rätter och det blir inte lika dyrt. Det finns massor av ädelostar i matbutikerna som inte smakar något. Jag har använt Höngs(finns det inte danskt ö på denna dator) vid flera tillfällen och idag använde jag mig av Castello danablu extra creamy. Halva använde jag förra veckan, halva nu och den gav bra smak.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar