fredag 19 augusti 2011

Fredag 19 Augusti

Jag önskar att jag skulle kunna skriva att min middag idag såg fantastiskt gyllenbrun och fin ut. Som nedan.
Men sanningen ser ut så här, se nedan.
Ja idag åt vi alltså Ugnspannkaka med grädde och sylt. Lite bränd i kanten, annars ganska lös. Eftersom det luktade bränt i hela lägenheten efter att ha kört den halva tiden kunde den knappt bli klar på den bästa sidan utan att utlösa brandlarmet. Jag tänker inte göra ugnspannkaka i min långpanna fler gånger, borde gå bättre i en stor gratängform. Varför blir plåtar så här sneda, ska de inte klara hög värme? Recept som skriver häll i långpanna borde också ha tilltäckligt med smet för att fylla ut hela plåten. Smeten, som ej rekommenderas till långpanna: 3 ägg, 8 dl mjölk, 3 dl vetemjöl, salt, margarin, strösocker. 225 grader ca 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar