Jag får påminna mig själv om hur viktigt det är att dricka när man ammar, för om jag inte gör det sprängs huvudet i små bitar. Jag sover mindre och dricker mindre än jag behöver. Kroppens resurser går åt till den lilla i familjen, precis som det ska vara, men det är svårt för kroppen att hänga med. Försöker i alla fall att äta som vanligt och att kliva upp varje morgon för att få i mig frukost. Jag har hamnat i läget där jag grinar en del. Mest för att jag har så mycket att vara glad för, sedan kan ju känsligheten bero på sömnbrist, vad vet jag. Livet är inte som förr, man hittar sig själv i en ny situation och alla andra familjemedlemmar hittar nya roller.
Till lunch gjorde vi Ceasarsallad ala mig. Dressingen: äggula, senap, limesaft, vitlök, riven parmesanost, s&p, solrosolja. Vispa tjock. Skär romansallad, rödlök, gurka och isbergssallad, blanda med dressingen. Tillbehör: sparris, avokado, tomater, riven parmesanost, krutonger: formbröd i bitar 200 grader 10 minuter, salt, salladskrydda, peppar, olivolja, kycklinfilé: 200 grader ca 25 minuter i ugn, salt, peppar, salladskrydda. Gurkan skar Lilleman, det gick bra tills han blev allt för hungrig och satt sig på stolen för att äta dem. Han har lärt sig att han måste sitta ner när han äter, så han for upp och ner, tills vi tog bort dem...
På eftermiddagen tog vi bilen till BVC där Lillebror skulle vägas. Han har 9 dagar gammal nu passerat sin födelsevikt med 100 gram, det var bra det. Vi åt mellis hemma; vindruvor och vattenmelon.
Middagen lagade min man, det var gott, gott, gott. Köttfärsfylld Zuccini med Ajvarsås och Bulgur.
Skrapa ur zuccinin och hacka ner innanmätet, fräs tillsammans med köttfärs, vitlök, gul lök, tomater, tomatpuré, salt, peppar och oregano. Fyll zuccinin med fräset. Riv över ost. Kör på 225 grader ca 10 minuter i ugnen. Koka Bulgur i grönsaksbuljong, olivolja och salt. Blanda Ajvar med Gräddfil, salta och peppra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar