Mormor har tagit lekpassen idag. Jag har mest lagat mat och vilat. Till lunch åt vi Panerad Rödspätta med Potatismos och Remoladsås.
Dubbelpanera tinade rödspättafiléer. Doppas först i mjöl, ägg och sist ströbröd. Stek i mycket smör. Koka ärtor. Koka potatis och vispa i smör, mjölk, salt och peppar. Såsen: mixa picklas, salt, peppar, curry och creme fraiche.
På eftermiddagen regnade det, men make, lilleman och mormor trotsade vädret och gick på snigeljakt i skogen. Lilleman har frågat om man kan äta sniglar. Det vill man ju inte säga att man kan eftersom man inte vill att han stoppar dessa slemmiga saker i munnen när han är ute. Försökte förklara lite snyggt att man kaaan äta sniglar men att man oftast gör det på restaurang. Han åt inga i skogen i dag i alla fall.
Middagen blev Kronärtskocksblad till förätt och Räkpaj med Sallad till varmrätt.
Koka Kronärtskockorna 45-55 minuter. Gör citronsmör till. Smör och citronpeppar. Doppa de varma bladen i smöret och ät. Du biter bara av det som är längst ner på bladet. Gott med inte mättande.
Pajbotten: 125g smör, 3 dl mjöl, 3 msk vatten. Tryck ut i pajform. Fyll pajen med tinade räkor, hackad purjolök, soltorkade tomater, äggstanning(3 ägg, 2 dl mjölk), riven ost och svartpeppar. Salladen: gurka, tomater, isberg, bladspenat, paprika och morötter. Rhode Islanddressing: majonäs, gräddfil, chilisås, tabasco, socker, salt och peppar.
farfar o farmor har också köpt kronärtskockor
SvaraRaderai dag men äter dem i morgon. Har inte ätit det på hemskt länge, minns att vår förstfödde var liten då dvs > 30 år sedan !