tisdag 3 maj 2011

Tisdag 3 Maj

En Cesarsallad orginal är helt överskattad tycker jag. Men att göra varianter av den kan vara mycket gott. Det blev det även idag när jag gjorde Cesarsallad alá Erika.

Kycklingfilé körde vi i ugnen redan igår för att den skulle vara kall ikväll. En sallad behöver ha lite protein och kyckling till ceasar är det bästa. Salta och peppra kör i ugn 200 grader ca 20 minuter.
Dressingen: äggula, senap, dijonsenap, vitvinsvinäger, vitlök, olivolja, solrosolja, salt, peppar, riven parmesan. limesaft. Vispa sakta i oljan så den blir tjock, ha sist i parmesanosten.
Hacka romansallad, isbergssallad och bladspenat. Hacka i gurka, rädisor och blanda allt detta med dressingen. Lägg upp salladsblandning på tallrik och därpå skuren kycklingfilé, soltorkade tomater, kalamata oliver, vanlig tomat. Toppa med riven parmesanost och krutonger.
Krutonger: skär formbröd i bitar, krydda med salladskrrydda. Kör i ugnen på 200 grader ca 10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar