lördag 16 april 2011

Lördag 16 April

Idag har jag haft besök av en kär gammal vän, med betoning på gammal. 86 år och mycket klok. Vi har varit kompisar de sista dryga tio åren. Vi ses då och då och idag var det min tur att bjuda på lunch. Då blev det Tandorikyckling med Bulgur, Raijta och Sallad.
Tina kycklingen och bre över yoghurtblandningen gjord på Turkisk yoghurt, tandorikrydda, salt och peppar. Kör på 200 gader ca 20 minuter.
Koka bulgur med olivolja och grönsaksbuljongtärning.
Raijta: riv gurka och strö över salt, så den vattnas ur. Blanda turkisk yoghurt, honung, gurkan och mynta, salt och peppar.
I salladen hade jag isberg, ruccola, spenat, gurka, majs och körsbärstomater.
Salladsdresssing: balsamvinäger och olivolja, salt, peppar och salladskrydda.

Till efterrätt gjorde jag en Frozen Cheesecake. Recept alá svärmor, enkel, användbar och god.
3ägg
2dl vispgrädde
125g philadelpiaost
1/2dl socker
1 tsk vaniljsocker.
Dela äggen och vispa vitorna till hårt skum. Vispa grädden. Blanda socker och philadelpia, rör i en äggula i taget. Blanda i grädden och blanda sist i äggvitorna. Ställ i frysen minst 4 timmar och ta fram 30 minuter innan servering. Dekorera med krossade degistivekex och frukt. Idag jordgubbar och kiwi.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar