För tio år sedan idag dog min Pappa. Alldeles för tidigt i cancer. Min sportiga, hurtiga och matglada far tynade bort på mindre än ett halvår. Det var då inte mycket mer än skinn och ben kvar på hans kropp. Hans glädje och kärlek för mat lever vidare i mig. Han var inspiration och kärlek.
Så vad gör man dagar som denna, om inte umgås med nära och kära. Efter en sväng till minneslunden, så lagade vi mat. Det bjöds på Kyckling Dijon med Ris och Ärtor. Efter maten fikade vi och åt Lillemans chokladbollar. Bryn bitar av kyckling lägg i smord ugnsform. Gör en sås på creme faiche, soya, vitlök, dijonsenap och hönsbuljongtärning och häll över kycklingen. Riv över ost. 200 grader ca 15 minuter. Koka ris och ärtor.
Att bjuda flera på middag innebär oftast rester, så till middag blev det just det och det kommer det bli även i morgon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar