måndag 28 februari 2011

Måndag 28 Februari

På måndagskvällen åt vi Bertils söndagstorsk. Det är en rätt som jag ätit sen jag var liten. Ett utklipp från någon tidning som mina föräldrar gjort för länge sedan, sen har receptet gjorts om och om igen. 400 gram torsk skärs i tärningar och kokas i såsen som består av vin, fiskbuljong, grädde, citron, därtill har man kokta ägg, dill och tomater. När jag läser receptet så står det 4 dl vin eller vatten, 2 dl grädde eller mjölk. I båda dessa fall vet jag att i alla fall min mamma hade valt både vatten och mjölk, om hon ens har matlagningsvin hemma nu om åren blir jag förvånad. Det är som vi bara hade vitpeppar och salt hemma som krydda när jag var liten. Hos mig blir det i alla fall både vin och grädde i såsen, det gör rätten ännu godare. Till detta hade vi kokt potatis och rivna morötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar