Alla helgon. Var och tände ljus på kyrkogården. Eller eldar om man frågar Lilleman. Han tyckte även att kyrkan såg ut som ett slott.
Vi åt sopplunch Blomkålssoppa med Bröd och Ost
Fräs gul lök och blomkål, skuret i små bitar. Häll över grönsaksbuljong och grädde. Koka. Mixa. Red med pasta redning; mjöl utblandat i smör. Koka lite till. Servera med god ost och knäckebröd.
Vi tog en tur med spårvagnen för Lillemans skull. Till stan denna gång. Tog en snabb tur genom varuhusen och åkte hem igen. Sedan åkte vi till släktingar och fika. Lilleman ringde innan och frågade om de hade bullar, det var viktigt att det fanns.
Till middag gjorde mamma Kalops i Lergryta. Vi åt och åt och åt. Gott, gott, gott.
Ställ lergrytan i vatten i 15 minuter. Häll ur vattnet. Lägg i nötgrytbitar 1kg, morötter 1 st, lök 1st, salt 1,5 tsk, kryddpepparkorn 10 st, vatten 3dl, soya 1 msk, lagerblad 2st. Ställ grytan i kall ugn. Sätt på ugnen på 200 grader. Låt stå 2 timmar. Ta ut och gör sås av spadet. Red och ha i grädde. Lägg tillbaka köttet. Servera potatis till.
Vilket bra tips att göra kalops i lergryta det ska jag prova, tror att jag har en men vart ?
SvaraRaderaKW