Efter en sen kväll, vaknade vi senare och fick jobba ifatt hela förmiddagen. Lunchgäster kl 12. Vi bakade en morotskaka. 2 ägg, 2 dl socker, 2 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker, 1 tsk bikarbonat, 1 tsk kanel, 3 dl rivna morötter. Vispa ägg och socker, tillsätt det torra och ha sist i morötterna. Smöra och bröa en form med löstagbar botten. Kör i ugnen på 175 grader i 25-30 minuter. Låt svalna bre på glasyren gjord på 200 g philadelpiaost, 1 msk florsocker, 1 tsk vaniljsocker, 1/2 msk citronsaft. Dekorera med valnötter och citronzest.
Morotskakan blev efterrätt. Till varmrätt serverade vi Linsgryta med smör, bröd och ost. Fräs gul lök, vitlök, tärnade morötter och tärnad potatis i olivolja. Häll på grönsaksbuljong och krossade tomater. Krydda med salt, peppar, spiskummin och lite chili. Koka tills morötter och potatis nästan är klara, häll då i röda linser koka tio minuter. Servera med en klick turkisk yoghurt.
Det blev en eftermiddag med mycket trevligt sällskap. Till middag skulle vi ju äta laxpasta, men hade glömt ta fram lax, så det fick bli Halloumisallad med vitlöksdressing.
Skiva och stek halloumi i olivolja. Gör en sallad, här med spenat, ruccola, isberg, gurka, tomat, paprika. Dressingen; hemgjord majonäs, gräddfil, vitlök, salt och peppar. Efter en bra helg full med aktiviteter, blir det nu sofflocket.



Inga kommentarer:
Skicka en kommentar