lördag 21 maj 2011

Lördag 21 Maj

Läges rapport från Enskede. Jag känner mig gnällig, gråtig, instabil och mör. Man vill mycket men orkar lite, det är frustrerande när man är van att hålla igång. Min höft smärtar och jag vill bara vara som vanligt och få tillbaka min kropp. Känner mig som en flodhäst. Sen läser jag en annans blogg med ett helt annat livsöde och känner att det inte är jag som ska gråta, men det gör bara att jag jag gråter lite mer. http://langtantillbarn.blogspot.com/

Idag har jag gjort det mest nödvändiga. Skrivit matsedel, inköpslista, tankat bilen och kört igenom den i en tvättmaskin och handlat. Sen sovit.

Så här ser veckans matsedel ut.
Söndag Lunch: Potatissallad med Chorizo
Eftermiddag: Swarzwaldtårta morsdagtårta en vecka för tidigt.
Middag: Falafel med Pitabröd och Sallad (min mors önskemål)
Måndag: Mozzarella och soltorkadtomatfylld kycklingfilé med pestobulgur
Tisdag: Chili con carne med bönor och yoghurt
Onsdag: Pasta gorgonzola med bacon och zuccini
Torsdag: Panerad rödspätta med Potatismos och Remoladssås
Fredag: Vegetarisk lasagne med spenat och champinjon (kom på nu att jag glömde lasagneplattor till det(irriterande), får fixa till på fredag.

Till lunchen blev det rester från veckan och till Mellis blev det Smootie, med banan, citron, jordgubbar, röda vinbär och äpple.

Till middag blev det Rotfruktsgratäng med Rostbiff
Gratängen: Skala och skiva, potatis, palsternacka och morötter, varva med salt, peppar och purjolök, häll över vispgrädde. Kör i ca 45 minuter på 200 grader i ugnen.
Rostbiffen: Gnid in 1 kg rostbiff i salt och peppar, lägg köttet i ungsform sätt ugnen på 125 grader och stoppa i en termometer, ta ut när den visar 60 grader. Lägg efter ca 30 minuter i gul lök i skivor runt om köttet. Klart på ca en timme. Ta ut, svalna och skär i skivor. Stek på bitarna om du tycker det är för rött.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar